Σελίδες

21 Μαΐ 2009

Burnout Paradise, a review

To Burnout Paradise είναι ένα παιχνίδι arcade racing που δεν έχει καμία σχέση με simulation και δεν ντρέπεται γι'αυτό! Έχει να προσφέρει άπειρες ώρες παιχνιδιού καθώς βρίθει από επιλογές και είδη αγώνων και κυκλοφόρει από τις 5 Φεβρουαρίου 2009... Προσωπικά μου πήρε 4 μήνες, έφτασα μέχρι το 75% της ολοκλήρωσης και το ευχαριστήθηκα αρκετά! Ας δούμε όμως τις λεπτομέρειες...Facts!
  • Πρόκειται για μια open world πίστα , την Paradise City, όπου οι τρελοί οδηγοί και τα βελτιωμένα αυτοκίνητα κάθε είδους είναι όλα νόμιμα! ;p
  • Μπορούμε να συμμετάσχουμε σε 5 είδη αγώνων, Stunt Runs (συγκεντρώνουμε πόντους κάνοντας άλματα, drifting και stunts ελέυθεροι σε όλο το χάρτη), Races (αγώνες με αντιπάλους και έναρξη και τέλος σε κάποια σημεία της πίστας), Road Rage (κυνηγάμε αντιπάλους για να τους αποκλείσουμε τρακάροντας τους με κάθε δυνατό, βρώμικο ή μη τρόπο, ελέυθεροι σε όλο το χάρτη), Marked Man (σε free rοam mode είμαστε ο στόχος αντιπάλων... πρέπει να καταφέρουμε να φτάσουμε στο τέρμα πριν να μας αποκλείσουν) και Burning Routes(χρονομετρημένες solo διαδρομές που την κάθε μπορούμε να τρέξουμε μόνο με ένα απο τα αυτοκίνητα του παιχνιδιού και αν τα καταφέρουμε ξεκλειδώνουμε μια βελτιωμένη έκδοση του ίδου αυτοκινήτου).
  • Υπάρχουν 75 αυτοκίνητα για να ξεκλειδώσουμε! Τα 35 μπορούμε να τα βρούμε να τρέχουν στους δρόμους της Paradise City και πρέπει να τα αποκλείσουμε για να μπορέσουν να προστεθούν στο γκαράζ μας! Τα άλλα 35 ξεκλειδώνωνται τρέχοντας την αντίστοιχη Burning Route. Και τέλος υπάρχουν 5 Legendary Bonus Cars...
    Επίσης τα αυτοκίνητα χωρίζονται σε Stunt, Speed και Aggression classes. Αυτό καθορίζει σε ποιό αγώνα μπορούμε να τα χρησιμοποιήσουμε αποδοτικότερα, καθώς και πως κερδίζουν nitrous boost. πχ Οδηγώντας ένα Stunt Car και κάνοντας άλματα, το nitro του αυτοκινήτου κάνει recharge γρηγορότερα...
  • Υπάρχουν επίσης 4 μηχανές! Με αυτές μπορούμε να ολοκληρώσουμε Day Races ή Night Races αναλόγως με την ώρα της ημέρας που είναι στην Paradise City.
  • Το παιχνίδι ολοκληρώνεται μαζεύοντας licences! Χρειάζονται 5 για να δούμε τους τίτλους τέλους του παιχνιδιού. Για να πάρουμε το κάθε Licence Πρέπει να ολοκληρώσουμε τον απαιτούμενο κάθε φορά αριθμό από αγώνες, όποιοι και αν είναι αυτοί. Τα πράγματα όμως δεν τελειώνουν εδώ! Στην συνέχεια ξαναβρισκόμαστε στους δρόμους της Paradise City και είναι επιλογή μας αν θέλουμε να κάνουμε και το Pro Licence, για το οποίο όμως πρέπει να κάνουμε επιτυχώς όλους, και τους 120 διαφορετικούς αγώνες της Paradise City!
  • Υπάρχουν τέλος πρόσθετα features που μπορούμε να κάνουμε εκτός των αγώνων! 35 Drive Throughs να αναλακύψουμε (Junk Yards, Paint shops, Gas Stations και Repair Shops)! 400 φράχτες για να σπάσουμε, μπαίνοντας στα άπειρα sideroads και shortcuts της Paradise City. 50 Super Jumps. 120 Πινακίδες να σπάσουμε κάνοντας άλμα! 64 κεντρικές αρτηρίες της Paradise σε free roam mode, στις οποίες πρέπει να νικήσουμε το προκαθορισμένο ρεκόρ χρόνου τους, οδηγώντας με αυτοκίνητο και άλλες 64 για τις μηχανές!!!
  • Όλα τα παραπάνω συνεισφέρουν στην 100% ολοκλήρωση του παιχνιδιού!
Plus!
+++ Όπως ίσως διαβάσατε και πιο πάνω, πρόκειται για ένα υπερπλήρες παιχνίδι, που είτε αποφασίσετε να παίξετε για πλάκα, ή για τον τερματισμό ή το 100% θα σας προσφέρει πολλές ώρες ευχαρίστησης!
+++ Δεν υπάρχουν πολλά παιχνίδια σήμερα που μπορούν να υπερηφανευτούν για ΜΗΔΕΝ crashes ή bugs! Άψογος σχεδιασμός!
+++ Τέλειος μηχανισμός τρακαρίσματος των αυτοκινήτων! Slow Motion για να δούμε το μέγεθος της ζημιάς που προκαλείται στο όχημα μας και αποσπώμενα κομμάτια παντού τριγύρω! Πραγματικά εντυπωσιακό! Το λάτρεψα...
+++ Τεράστιο πλήθος αυτοκινήτων για να προσδιορίσετε το δικό σας στυλ οδήγησης και να τα δώσετε όλα στην άσφαλτο,αλλά και πολύ όμορφος σχεδιασμός!
+++ Δυνατότητα για αυτοσχεδιασμό, ο χάρτης δεν είναι κλειστός κατά τη διάρκεια των αγώνων! Μπορούμε να διαλέξουμε όποια διαδρομή επιθυμούμε και να χρησιμοποιήσουμε όποιο shortcut θέλουμε, είτε αυτά μας ωφελίσουν τελικά είτε μας κοστίσουν τον αγώνα!
+++ Πολύ μεγάλος χάρτης και παρόλα αυτά, εύκολος να τον μάθετε γρήγορα!
+++ Πανάλαφρα requirements και καλή ποιότητα εικόνας, συνδυασμός που επιτρέπει άνετα την εγκατάσταση και τε παλιότερα PC!
+++ Ωραία μουσική, ξεσηκωτικοί ήχοι κινητήρων και άπαιχτο theme song, τι άλλο από το Paradise city των Guns'n'Roses!
Minus!
--- Για να αρχίσετε ένα event πρέπει να οδηγήσετε μέχρι το φανάρι της Paradise, όπου στήνεται ο αγώνας... Δεν υπαρχει κάποια "jump to race" ιδιότητα, και αν χάσετε τον αγώνα πρέπει να ξαναοδηγήσετε ως την εκίνηση του καθώς δεν υπάρχει oυτε κάποια "restart race" δυνατότητα...
---Μερικοί μπορεί να ενοχληθούν γιατί κατά τη διάρκεια των αγώνων το παιχνίδι δεν σου δείχνει σε ποιόν δρόμο πρέπει να στρίψεις για να φτάσεις με τον βέλτιστο τρόπο στον τερματισμό! Τουλάχιστον όχι με φανερό τρόπο...! Απλώς βλέπεις προς τα ποιό σημείο του ορίζοντα βρίσκεται και προσπαθείς να βρεις την βέλτιστη διαδρομή, γιατί όπως είπαμε όλοι οι αγώνες είναι open world events! Τα φλας κάποιων οχημάτων αναβοσβήνουν πριν πλησιάσετε τη στροφή που το παιχνίδι θεωρεί βέλτιστη, αλλά είναι δύσκολο να τα παρατηρείς και να προσέχεις τον δρόμο, τους αντιπάλους και τα φυσικά εμπόδια...
Εμένα προσωπικά αυτό δεν με ενόχλησε πάντως... ;pNjoy!

Δεν υπάρχουν σχόλια: