Σελίδες

19 Οκτ 2007

Το "Global Consciousness Project" εν συντομία...

Έπεσε στην υπόληψη μου ένα θέμα που μου κίνησε αρκετά το ενδιαφέρον. Όπως θα δείτε αν θελήσετε να διαβάσετε παρακάτω, το συμπερασμα που προκύπτει βρίσκεται λίγο στον τομέα του παραφυσικού και εύκολα μπορέι να αμφισβητιθεί. Ωστόσο θέματα όπως αυτό με συναρπάζουν, και συνεπώς θα του αφιερώσω τις υπόλοιπες γραμμές αυτού του πόστ.

Το project Παγκόσμιας Συναίσθησης, όπως θα μπορούσαμε να το μεταφράσουμε στα ελληνικά, είναι ένα πείραμα που τρέχει από τον Αύγουστο του 1998 με κέντρο το Princeton University στις Ηνωμένες Πολιτείες και "παρακλάδια" 65 ακόμα ερευνητικά κέντρα σε όλο τον κόσμο. Από τότε μέχρι και σήμερα λειτουργεί ασταμάτητα και εργάζονται για αυτό πάνω από 100 επιστήμονες και τεχνικοί.
Επιδιώκει τεκμηριωμένα να διερευνήσει και να κατανοήσει την ύπαρξη μιας παγκόσμιας συναίσθησης και να διερευνήσει την αξιοποίηση αυτής σε μια πρώιμη πρόβλεψη του μέλλοντος.


Περι τίνος πρόκειται λοιπόν;
Ας ορίσουμε κάποιες βασικές έννοιες πρώτα:
- Pseudo-random numbers : Είναι αλληλουχίες αριθμών που φαινομενικά είναι τυχαίοι, αλλά στην πραγματικότητα αποτελούν μέρος σειρών αριθμών με τεράστια περίοδο επανάληψης. Παράγονται από αλγόριθμους γλωσσών προγραμματισμού στους υπολογιστές.
- True-random numbers : Είναι σειρές πραγματικά τυχαίων αριθμών. Η διαφορά τους από τους pseudo-random είναι αμφισβητίσημη, ωστόσο είναι κοινώς αποδεκτό ότι μπορούν να παραχθούν επιτυχώς παρακολουθώντας εν εξελίξει φυσικές διαδικασίες (physical processes) και στη συνέχεια εισάγοντας τις παρατηρήσεις στον υπολογιστή. Η επιτυχία οφείλεται στο ότι οι φυσικές διαδικασίες είναι απρόβλεπτες.
- Random Event Generator (R.E.G.) : Είναι μια γεννήτρια παραγωγής true-random αριθμών (R.N.G. , Random Number Generator) που αντιστοιχούν σε φυσικές διαδικασίες. Συνήθεις φυσικές διαδικασίες που χρησιμοποίούνται είναι: ο θερμικός θόρυβος, ο ηλεκτρικός θόρυβος, το φωτοηλεκτρικό φαινόμενο ή κβαντικά φαινόμενα. Μπορούμε απλουστεύοντας το πράγμα να θεωρήσουμε ότι τα αποτελέσματα μιας R.E.G. είναι τα "κορώνα" ή "γράμματα" της ρίψης ενός νομίσματος (τυχαίο αποτέλεσμα). Γνωρίζουμε τέλος ότι για άπειρο αριθμό δειγματολειψιών τα "αποτελέσματα κορώνα" === τα "αποτελέσματα γράμματα".



Το Global Consciousness Project λοιπόν συλλέγει στο Princeton University, από τις R.E.G των 65 σταθμών του, τυχαίες αλληλουχίες άπειρου μήκους από 0 και 1 (σαν τα αποτελέσματα ρίψεων ηλεκτρικών νομισμάτων).
Βλέποντας τα αθροιστικά αποτελέσματα σε γράφημα, είναι φυσικό να περιμένουμε να είναι ευθεία γραμμη
αφού όπως ξαναείπαμε κορώνα = γράμματα μακροπρόθεσμα... ΕΑΝ υπήρχαν τυχόν παρεκλίσεις αυτές θα φαίνονταν στο γράφημα σαν αύξουσα καμπύλη!!!
Κάθε ημέρα επί χρόνια το γράφημα ήταν απλώς μία ευθεία, ωστόσο δραστικές αλλάγες με μεγάλες καμπύλες ως αποτέλεσμα εμφανίστηκαν τις ακόλουθες ημέρες: Στο θάνατο της πριγκίπισσας Νταϊάνα, το βυθισμό του Κουρσκ, το βομβαρδισμό της Γιουκοσλαβίας και πολλά άλλα παγκόσμιας σημασίας γεγονότα. Τέτοιες ημέρες τα συναισθήματα, οι σκέψεις, ακόμα και τα προαισθήματα εκατομμυρίων ανθρώπων στον κόσμο ΕΙΝΑΙ ΚΟΙΝΑ. Το αποκορύφωμα ήρθε με τον βομβαρδισμό των Δίδυμων Πύργων και το Τσουνάμι στην Ινδία λίγο αργότερα. ΟΧΙ ΜΟΝΟ το γράφημα είχε δείξει τις πιο μεγάλες αποκλίσεις από την ευθεία ever, αλλά μάλιστα τις έιχε δείξει και μερικές ώρες πριν συμβεί το κάθε γεγονός !!!!!!!

Τα αποτελέσματα είναι αδιαμφισβήτητα. Η έρευνα του Global Consciousness Project είναι ακόμα σε πρώιμο στάδιο. Ωστόσο αν μπορέσουν έστω να αποδειξουν την σύνδεση μεταξύ της Συναίσθησης εκατομμυρίων ανθρώπων και αυτών των αποτελεσμάτων στα γραφήματα, θα είναι ένα πρώτο βήμα για την πρόβλεψη του μέλλοντος!!!

Περισσότερα και πιο αναλυτικά μπορείτε να βρείτε στα ακόλουθα λινκ:
Can this black box see into the future?
The Global Consciousness project

***(Πάντως μετά από τόση έρευνα για να γράψω τα άνωθεν, μου έχει μείνει μία βασική απορία: Πώς στην ευχή συσχέτισαν τα συναισθήματα του κόσμου με τα ανα την υφήλιο R.E.G. ;;;;;; Ίσως να μην διάβαζα αρκετά προσεκτικά...)

cheers

1 σχόλιο:

iSokiN είπε...

Πραγματικά ενδιαφέρον!