Σελίδες

17 Νοε 2007

Call of Duty 4 : Modern Warfare

Η εβδομάδα του οργίου υποχρεώσεων τελείωσε και για αποθεραπεία έπαιξα το CoD4. Η μεγάλη έκπληξη ήταν το πόσο λίγο κράτησε (αν και τα ξαναέχουμε πει αυτά: το πόσο λίγο διαρκούν τα fps). Μόλις 6 ώρες (συνεχόμενου!!!) gameplay και τσαφ, τίτλοι τέλους. Ωστόσο το παιχνίδι αποζημιώνει για τη μικρή διάρκεια και με το παρπάνω.

Τα γραφικά του παιχνιδιού, για να ξεκινήσω από κάπου, ήταν πολύ καλά. Δε θα πω άψογα γιατί δεν νομίζω ότι έχω δει ακόμα άψογα γραφικά σε pc (το crysis ακόμα κατεβαίνει στο utorrent). Οι λεπτομέρειες ήταν πολύ ικανοποιητικές αλλά ένα πράγμα μου έκανε εντύπωση και δεν έχω τη γνώση να αποφασίσω αν ήταν bug ή όχι. Με το vertical sync και το anti-aliasing απενεργοποιημένα, η οθόνη έπαιρνε ένα χρώμα και ενώ στριφογύριζες στο παιχνίδι ήσουν ουσιαστικά τυφλός. Όταν ενεργοποίησα τις ρυθμίσεις αυτές όλα καλά...

Το παιχνίδι έιχε σενάριο τόσο εντυπωσιακό που έμοιαζε με ταινία,μέχρι που μια πίστα του παιχνιδιού ήταν flashback 15 ετών, ώστε να κατανοήσουμε καλύτερα την ροή των γεγονότων στο παρόν!
Μιλώντας για "εντυπωσιακό" μου άρεσαν πάρα πολύ τα βίντεο που χρησιμοποιήθηκαν για να γίνεται το briefing για τις αποστολές. Ήταν τρισδιάστατα αλλά χωρίς να χρησιμοποιούνται textures. (επιχείρησα να δημοσιεύσω ένα σχετικο βιντεάκι που "πήρα" με το fraps αλλά το blogger δε μου έκανε τη χάρη...)

Το παιχνίδι συνέχισε να με εντυπωσιάζει με τα βίντεο που δείχναν τα γεγονότα κατά τη διάρκεια των αποστολών, με αποκορύφωμα την εγκατάληψη του βυθιζόμενου δεξαμενόπολοιου και τα γεγονότα κατά την έκρηξη της πυρηνικής βόμβας. Ήταν απίστευτο!!!

Το gameplay αυτό καθ'αυτό ήταν πολύ καλό, με ομολογουμένως λίγα αλλά καλά όπλα στη διάθεση μας. Ο ήχος ήταν πολύ καλός και έαν έχεις πολλά ηχεία σε βάζει πραγματικά μέσα στη δράση! Οι αποστολές κάλυπταν πάρα πολύ μεγάλο εύρος ενεργειών, τόσο ώστε να μην μείνει κανείς παραπονεμένος: μυστική stealth επιχείρηση, διάσωση πιλότου ελικοπτέρου, δυνατότητα να χρησιμοποιείς βοήθεια ελικοπτέρου αλλά και airstrikes κατά τη διάρκεια επίθεσης σε πολυάριθμους εχθρούς, χειρισμό όπλων ελικοπτέρου, αλλά και χειρισμό όλων των οπλικών συστημάτων βομβαρδιστικού αεροπλάνου!! Και άλλα πολλά...

Για να αναφερθούμε και στον άμεσο αντίπαλο, το παιχνίδι κατά τη γνώμη μου ήταν πολύ καλύτερο από το MoH Airborne! Τέλος πάντων το προτείνω ανεπιφύλαχτα (αν και θέλει κάπως δυνατό μηχάνημα για να παίξει) και το ίδιο κάνει και το Gamespot με βαθμολογία 9.0 και την απονομή του τίτλου Editor's Choice!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: