Σελίδες

25 Ιουλ 2008

Need for Speed: Undercover

Ακούραστη η ΕΑ Games ανακοίνωσε πριν 5 ημέρες την προσθήκη ενός ακόμα τίτλου στην γνωστή σειρά, με ονομασία Undercover. Σιγή έχει τηρηθεί προς το παρόν γυρω από οποιαδήποτε άλλη λεπτομέρεια που αφορά το παιχνίδι. Το μόνο που αναφέρεται παντού είναι ότι οι υπεύθυνοι αποφάσισαν να δώσουν περισσότερο χρόνο για το development του τίτλου σε αντίθεση με την, ασφυκτική ομολογουμένως, εως τώρα τακτική τους (release καθε 1 χρόνο)...

Πηγές:
ign , gameover.gr , gamesindustry.biz

Συζήτηση!:
Υπάρχουν δύο συναφή μεταξύ τους θέματα που θα μπορούσαν να αναπτυχθούν εδώ:
1.) Η ΕΑ τα τελευταία χρόνια έχει καταφύγει σε μία τακτική αύξυσης των κερδών της και μόνο. Για να το επιτύχει αυτό, αφήνοντας εκτός συζήτησης προς το παρόν τις εξαγορές των μικρότερων ομάδων ανάπτυξης που αντιμετώπιζαν προβλήματα, έχει προχωρήσει σε μαζική παραγωγή τίτλων. Τίτλων που να καλύπτουν σχεδόν κάθε πιθανό ενδιαφέρον του gamer και τίτλων που εκδίδονται με ασφυκτικές προθεσμίες για τους developers. Αυτό μπορεί να σημαίνει μόνο ένα πράγμα. Την ποιοτική ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΩΝ παιχνιδιών, πολλά bugs και παιχνίδια που είναι φανταστικά μόνο στα trailer του promotion τους, ενώ στην συνέχια όταν τα πάρει κανείς στα χέρια του διαπιστώνει ότι είναι απλώς ενδιαφέροντα. Μεγάλο παράδειγμα ο υποβαθμισμός και οι ρυθμοί παραγωγής της σειράς Need Fro Speed.
2.) O χρήστης μένει σχετικά αδιάφορος για τον όλο και μεγαλύτερο όγκο χαμηλότερης ποιότητας παιχνιδιών που έχει στη διάθεση του και συνεχίζει να τα αγοράζει. Έτσι οι εταιρίες συνεχίζουν να υποβαθμίζουν τους τίτλους τους και το όλο θέμα οδεύει προς ένα μεγάλο αδιέξοδο. Εδώ θα μπορούσα να αναφέρω και τις επιεπτώσεις της πειρατείας που είναι θέμα συναφές, αλλά θα μακρυγορήσω.

(εάν σας ενδιαφέρει το θέμα μπορείτε να δείτε και εδώ: PC Gaming Alliance)

Δεν υπάρχουν σχόλια: