Σελίδες

21 Ιαν 2009

Gaming News Special: Enter 2009!

To 2008 έφυγε και λίγοι στον χώρο των PC videogames λυπούνται για αυτό! Σίγουρα ήταν μια χρονιά που έφερε κοντά μας σπουδαίους τίτλους παιχνιδιών, όπως τα Prince of Persia, Age of Conan, Grand Theft Auto 4, Far cry 2, Call of Duty World at War και ίσως μερικά ακόμα... Ωστόσο, για πολλούς ίσως λόγους, τα χτυπήματα ήταν περισσότερα.
Με την αρχή του νέου έτους οι δυσοίωνες ανακοινώσεις έρχονται από παντού στα RSS Feeds και τα forum του χώρου.
  • Η εταιρία ανάπτυξης του Age of Conan ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει σε 63% μείωση των θέσεων των servers του υπό μορφή σύμπτυξης τους γιατί οι χρήστες ήταν λίγοι και ήταν δύσκολο να βρεθούν ικανοποιητικό πλήθος από αυτούς την ίδια στιγμή.
  • Η EA κλείνει εντελώς μια ολόκληρη ομάδα ανάπτυξης μιας εκ των θυγατρικών της, της Pandemic Brisbane. Πολλά παιχνίδια δηλωμένα σε work in progress ακυρώνονται, όπως για παράδειγμα ο διάδοχος του Need for Speed Undercover. Μάλιστα πλέον ολόκληρα branches του χώρου, όπως πχ τα racing arcades/sims εκλείπουν από το PC, μιας και όλοι οι αξιόλογοι τίτλοι έρχονται σε PS3 και Xbox360, για παράδειγμα τo Midnight Club LA, το νεοανακοινωθέν Forza Motorsport3 και οι προκάτοχοι του και το νέο Race Pro.
  • Τα φετινά PC Videogames (2008) μαστίζονται από bugs και glitches και οι δε συνολικές πωλήσεις τους έχουν πάρει την κατιούσα ανεπιστρεπτί, σημειώνοντας πτώση 14% σε σχέση με το 2007 στην Αμερική. Οι "αντίπαλες" κονσόλες αντίθετα καλά κρατούν και παρά την κατά 10-20ευρώ ακριβότερη τιμή των τίτλων τους σημείωσαν αύξηση κατά 26% στις πωλήσεις παιχνιδιών! Την κατάσταση δεν βοηθούν και γραφικότητες όπως η δήλωση δικηγόρου ότι "ο Θεός ευθύνεται για την μείωση κατά 35% των τιμών των προϊόντων της Take-Two κατά την διάρκεια του έτους." Ναι, καλά διαβάσατε...
Από την άλλη ο CEO της Bioware δηλώνει... αισιόδοξος για το 2009 και παρά τις κατιούσες στατιστικές υποστηρίζει ότι το PC Gaming ανθίζει! Ίσως όχι με τον τρόπο που το γνωρίζαμε, γιατί αυτό μεταλλάσσεται σε κάτι καινούργιο, αλλά επιμένει ότι το buzz γύρω από τους νέους τίτλους μεγαλώνει! Λέτε η PC Gaming Alliance να άρχισε ήδη το έργο της σιωπηρά αλλά αποδοτικά από το πρώτο έτος της ίδρυσης της;

Όπως και να έχει ελπίζουμε για το καλύτερο, γιατί το 2009 περιμένουμε ουκ ολίγα βαρύγδουπα ονόματα παιχνιδιών να βγούν στην αγορά και ήδη νιώθουμε την αναμονή να κορυφώνεται. Ενδεικτικά αναφέρω:
  • To Empire: Total War της Creative Assembly τον Μάρτιο.
  • To Sims 3 της ΕΑ Μaxis στις 20/02/2009.
  • Το Borderlands της Gearbox Software που θα αποτελεί μια ενδιαφέρουσα μίξη από στοιχεία του Halo και του Diablo!
  • To Just Cause 2 της Avalanche Studios.
  • To νεοανακοινωθέν Call of Duty Modern Warfare 2 της Infinity Ward, κάπου στα τέλη της χρονιάς.
  • To Bioshock 2: Sea of Dreams της 2Κ Marine και το αναμμενόμενο bioshock και για Mac Pc!!!
  • To καινοτόμο και πανηγυρικά επιτυχημένο στις κονσόλες φέτος Braid τον Μάρτιο!
  • To φοβερό Prototype της Radical Entertainment γύρω στον Απρίλιο!
  • Kαι το φαινομενικά κορυφαίο rpg και διάδοχο του Neverwinter Nights 2, Dragon Age Origins της Bioware!!!
Μείνετε στο i:digg για περισσότερες λεπτομέριες πάνω σε όλα τα νέα των pc videogames!

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

θυμιζει πολυ περισσοτερο σε BG2!!