Σελίδες

7 Αυγ 2009

αυγουστιάτικη πανσέληνος 2009, φωτογραφίες

Από το Μεσολόγγι, που βρίσκομαι σήμερα, αποφάσισα να μην χάσω για άλλη μια χρονιά την καλύτερη πανσέληνο όλου του χρόνου. Έτσι μετά από μια σύντομη βόλτα στην πόλη ανέβηκα προς το λιμάνι στον περιμετρικό δρόμο και περίμενα.

Πατήστε επάνω στις εικόνες για πιο μεγάλη απεικόνιση!...

Γύρω στις 21.00 το φεγγάρι σηκώθηκε ταχύτατα και στις 21.05 είχε βγεί ολόκληρο στον ουρανό. Κατακόκκινο και τεράστιο, ήταν ένα μοναδικό θέαμα.

august 2009 - full moon 01 by *fokalexandris on deviantART

Κατά τις 21.30 κρύφτηκε πίσω από μερικά μεγάλα σύννεφα και ο ουρανός σκοτείνιασε, γιατί πλέον είχε χαθεί και το τελευταίο φως τις ημέρας. Όταν όμως πλησίαζε να ξαναεμφανιστεί φώτισε τον ουρανό και τα σύννεφα με μαγευτικά χρώματα...

august 2009 - full moon 02 by *fokalexandris on deviantART

10 λεπτά μετά εμφανίστηκε και πάλι και ήταν ακόμα πολύ κοντά σε εμάς, άρα ακόμα τεράστιο και εντυπωσιακό, διατηρώντας πάντα την χαρακτηριστική κοκκινωπή του λάμψη.

august 2009 - full moon 03 by *fokalexandris on deviantART

Μετά από αυτά, η πανσέλληνος απομακρύνθηκε, και σταματήσαμε να βλέπουμε το κόκκινο χρώμα, φώτισε περισσότερο και ξεκίνησε για το ταξίδι της στον ουρανό ;p
Ένα ζευγάρι ήρθε και έκατσε στην εξέδρα μπροστά μας για να απολαύσει το σκηνικό και η ευκαιρία μου φάνηκε ιδανική, οπότε και τράβηξα ακόμα μια τελευταία φώτογραφία!

full moon, in love by *fokalexandris on deviantART

(Στο βάθος φαίνονται τα φώτα της Πάτρας...)
(Ευχαριστώ τον Βαγγέλη και τον Πέτρο την παρέα τους σε αυτή την μινι-φωτογραφική εξόρμηση...)

Δεν υπάρχουν σχόλια: