Σελίδες

17 Αυγ 2010

Το μεγάλο κόλπο - Scorpions

Πριν αρκετό καιρό άρχισε μια φήμη πως οι Scorpions (επιτέλους) αποσύρονται. Παρόλα αυτά, επειδή έχουν χρέος προς τους fans, θα έκαναν μια τελευταία περιοδεία. Φυσικά θα τιμούσαν και την Ελλάδα με την παρουσία τους.

Σαν παρένθεση αναφέρω ότι στην Ελλάδα την τελευταία 6ετία το φαινόμενο Scorpions ενισχύεται και έτσι μας επισκέπτονται κάθε χρόνο με συγκριτικά χαμηλή τιμή εισιτηρίου, με όλο και πιο πολλές στάσεις μέσα στην χώρα. Για 2-3 χρονιές μάλιστα έλαβε χώρα στην Αθήνα και το Scorpions Festival όπου πριν την καθιερωμένη συναυλία, εμφανίζονταν για support Ελληνικά άγνωστα συγκροτήματα ώστε να προωθηθούν αλλά και γνωστοί καλλιτέχνες, όπως ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου πέρυσι.
Αντίθετα στο εξωτερικό η φήμη τους φθίνει και οι φήμες για playback εμφανίσεις πληθαίνουν.

Επανέρχομαι. Ξεκίνησε λοιπόν από τα μέσα Φεβρουαρίου ένα marketing και promotion χωρίς προηγούμενο στην χώρα, με όλα τα ΜΜΕ να καλύπτουν το γεγονός, αφίσες μέχρι και στις εθνικές οδούς της χώρας και την προπώληση να ξεκινά φαινομενικά νωρίς. Το γενικό κλίμα ήταν : "Τρέξτε να προλάβετε την τελευταία συναυλία των θρύλων της Rock σκηνής. Δε θα υπάρξει μάλιστα εμφάνιση στην Αθήνα, για να μπορέσουν και οι fan της υπόλοιπης χώρας να απολαύσουν το συγκρότημα."

Πήγα και εγώ. Η συναυλία της Πάτρας ήταν κορυφαία και φαντασμαγορική, γεμάτη εφέ και δόξα. Μάλιστα ήταν πολύ καλύτερη εμφάνιση από εκείνη στην Αθήνα του 2005 που είχα παρευρεθεί!

Τότε όμως φάνηκε το κόλπο! Και όλοι μπροστά από το stage, στην αρχή κοιταχθήκαμε απορρημένοι και μετά αρχίσαμε να γελάμε... οταν ο Klaus Meine έλεγε "... και τώρα ένα τραγούδι από το νέο μας album, το Sting in the tale ... ". Ωραίο cd δε λέω... Με μερικά καλά κομμάτια, όπως το Raised on Rock...
Οι γερόλυκοι της Rock δε θα κουραστούν ποτέ! Δε θα κουραστούν ποτέ να παράγουν μουσική, δε θα κουραστούν ποτέ να δίνουν απλόχερα την αγάπη τους στο Ελληνικό κοινό, ανακοινώνοντας κάθε χρόνο την κάθε περιοδέια τους ως την τελευταία της καριέρας τους, και ρίχνοντας την τιμή του εισητηρίου τους. Σαν ελληνικό rock κοινό έχουμε χρυσώσει τους Scorpions με την αγάπη μας.

Και τώρα 3-4 μήνες μόλις μετά την ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ τους συναλία στην Ελλάδα, μια Τετάρτη, εκείνη της 6ης / 10 / 2010 (Τετάρτη γίνονται όλες οι συναυλίες των Scorpions στην Ελλάδα) θα εμφανιστούν ξανά στην Αθήνα, που την άφησαν παραπονεμένη, για το promotion του νέου cd...

Αν διαβάσετε την σχετική ανακοίνωση αναφέρει επι λέξη: "Η φήμη είναι πλέον πραγματικότητα: Στα πλαίσια της τελευταίας τους περιοδείας, οι Scorpions θα περάσουν και από την Αθήνα, στις 6 Οκτωβρίου, για μία και μοναδική συναυλία στο ίδιο μέρος που έπαιξαν και την πρώτη φορά που επισκέφτηκαν την Ελλάδα... στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. "

Ακόμα και αυτοί οι Γερμανοί, κοροϊδεύουν τους Έλληνες!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: