Σελίδες

16 Σεπ 2010

MME και χειραγώγηση κοινής γνωμης

Αφορμή για το θέμα πήρα από τα γεγονότα που εκτυλίχθησαν στην Δ.Ε.Θ όταν ένας από το κοινό κατά την είσοδο του πρωθυπουργού στην έκθεση πέταξε ένα παπούτσι προς το μέρος του. Βέβαια αυτος ο ένας έτυχε για κάκη τύχη κάποιων δημοσιογράφων να είναι ένας 50άρης,γιατρός ακτινολόγος με άρτια γνώση χειρισμόυ μιας "διαλογικής" δημοσιογραφικης συζήτησης.

Το θέμα όμως δεν είναι αυτό,αλλά πως αντιμετώπισαν το περιστατικό τα ΜΜΕ που για άλλη μία φορα χειραγώγησαν την κοινή γνώμη όπως αυτοί ήθελαν. Φράσεις όπως "Ντροπή για την Ελλάδα", " Υπονομεύτηκε το όνομα της χώρας μας σε μια τόσο δύσκολη περίοδο", "Τέτοιες πράξεις είναι αντιδημοκρατικές και πρέπει να καταδικάζονται" αλλά και πολλά άλλα σχόλια εγίναν απο τους δημοσιοκάφρους το ίδιο ακριβώς βράδυ. Την άλλη μερα το πρώι όμως διαδραματίστηκε το κάλυτερο κομμάτι της ιστοριας,όταν οι πρωινές εκπομπές του MEGA και του ALTER κάλεσαν τον γιατρό και συνομίλησαν μαζί του ζωντανά. 

Τα παρακάτω video καταδεικνύουν το ποιόν πολιτικών και δημοσιογράφων όταν οι πάγιες πολιτικές διαλόγου να στριμώξουν το θύμα τους δεν πιάνουν. Θα δείτε πως τον ρωτούν άσχετα πράγματα με το θέμα της πράξης του, για παράδειγμα ότι φοροδιαφεύγει, τι αμάξι έχει και γιατί είναι κόκκινες οι πινακίδες, τι γνωμη έχει για τους τσάμηδες, χαρακτηρισμοί τύπου παπουτσοβόλος και πόλλες φωνές και υβριστικά σχόλια δένουν το υπόλοιπο σκηνικό. Για να τον αντιμετωπίσουν βέβαια όπως κάνουν συνήθως όταν διαφώνουν με κάτι, φώνάζουν μισή ντουζίνα δημοσιογράφους και πολιτικούς ώστε να μην στοχοποιείται κανένας εξ'αυτών και ο συνομιλιτής να δέχεται συνεχώς λεκτικές επιθέσεις.

Απολαύστε λοιπόν την κατάντια της ελληνικής τηλεόρασης με "υψηλού επιπέδου" δημοσιογραφία απο τους μετρ του είδους:



5 σχόλια:

Sandwichmaker είπε...

δεν ξέρω τι στήθηκε ή τι δεν στήθηκε με το bbc. το μόνο σίγουρο είναι ότι του τύπου του την είχαν φυλαγμένη να τον κάνουν ρόμπα και δεν το κατάφεραν με τίποτα.

επισημάνσεις:

1)τέτοια ειρωνία και άσχετες ερωτήσεις ήταν πρώτον απαράδεκτες για κάποια σοβαρή και αντικειμενική συνέντευξη και δεύτερον για παραπλάνηση της κοινής γνώμης (ως συνήθως).

2)σε κάποιο σημείο στο 1ο βίντεο ακούγεται περί "αμφισβήτησης του εκλεγμένου πρωθυπουργού" όταν
(α) όποιος έχει μάτια είδε ότι ο καραμανλής απλώς θέλησε να αποσυρθεί γιατί είχε φάει αρκετά και πάσαρε το πιάτο στον φίλο του. δεν υπάρχει δημοκρατία, ούτε καν δικομματισμός. μονοκομματισμός είναι η πιο κατάλληλα φράση. και (β) όλες οι εφημερίδες, μπλε και πράσινες 1 μήνα πριν τις εκλογές βγάζαν ήδη τον γιώργο πρωθυπουργό. αν αυτό δεν είναι προπαγάνδα τι να πω.

2) στο δεύτερο βίντεο κάπου λέγεται περί "δημοκρατικής απόψεως και πως ακούγεται". αν δεν υπήρχε το παππούτσι, στημμένο, η μη, η γνώμη του δε θα είχε φτάσει σε εμας. και πείτε μου τίνος από εσάς η γνώμη έχει φτάσει κάπου εξάλλου.

όποιος μπορεί ανοίγει τα μάτια του, κλείνει την τηλεόραση και τις "εφημερίδες" και αρχίζει να βλέπει την αλήθεια.

ευχαριστούμε akis που το έφερες στην προσοχή μας.

barbacool είπε...

Πολύ συγκροτημένη ανάρτηση. Δεν το είχα παρακολουθήσει, αλλά τουλάχιστον ο άνθρωπος μπορεί και εκφράζεται και τα λαμόγια-"δημοσιογράφοι" κωλώνουν... δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν σε τέτοια... Γι' αυτό έχουν τα πάνελ (έλλειψη παιδείας και εις βάθος μόρφωση -οι πιο πολλοί είναι αλεξιπτωτιστές) γαι να φωνάζουν όλοι μαζί και να "ταπώνουν" τον "εξεταζόμενο". Στο 2ο βίντεο που ο Πρωτόπαπας εξίσταται με "το στημένο με το BBC", χα χα όλα τα λεφτά!! Μου θυμίζει το "φωνάζει ο κλέφτης...

Sandwichmaker είπε...

είδες κάτι πράγματα?
και δεν τα παίρνουμε χαμπάρι συνήθως.

btw σε περίπτωση που δεν το πρόσεξες είναι ανάρτηση του νέου μου δημοσιογράφου, όχι δική μου ;p

barbacool είπε...

ε, αφού έχεις και δημοσιογράφο... έχεις βάλει πλώρη για ψηλά!! Τα συγχαρητήριά μου για το άρθρο του.

Sandwichmaker είπε...

χαχα!
ευχαριστούμε ;p